Проблемі ідентифікації натуральності молока присвятили своє засідання члени студентського наукового гуртка «Підприємець»

IMG 0e5ff1b80ee68419abb0f5ff60a58f43 V

Враховуючи динамічний розвиток сучасного ринку молочної продукції, значне розширення її асортименту на внутрішньому товарному ринку, особливо гостро постає проблема ідентифікації натуральності молока та молочних продуктів, а також виникає нагальна необхідність постійного моніторингу якості даного виду продукції. У зв'язку з цим саме розробці принципів і прийомів виявлення фальсифікації слід приділяти особливу увагу як одному з пріоритетних напрямків забезпечення якості та безпеки харчових продуктів. Тому темою для обговорення було обрано: «Сучасний асортимент та ідентифікаційні ознаки молока. Засоби і методи виявлення фальсифікації молока».

Здобувачі вищої освіти – студенти груп 31- ТК, ТМК Завгородній Матвій, Шевкопляс Руслан, Пузракова Анастасія, Мороз Марія, Камінська Ірина та Дмитрук Ярослав представили цікаві доповіді: «Види молока та їх товарознавча характеристика», «Сучасний асортимент молока», «Ідентифікаційні ознаки молока», «Фальсифікація молока, способи класифікації та види фальсифікації молока», «Методи виявлення фальсифікації молока».

На засіданні були присутні кандидат технічних наук Михайлов Сергій Володимирович, кандидат філософських наук, доцент Марчук Валерій Петрович, викладач другої категорії Кулик Анна Анастасіївна, фахівець кафедри Максюшенко Дар̓я Олексіївна, якими було поставлено чимало доречних запитань студентам. Доповідачі виявили обізнаність у матеріалі, вміння швидко формувати власну думку з обговорюваних питань та навички аналітичного й критичного мислення.

Наприкінці роботи студентського наукового гуртка його куратор Леонідова Наталія Миколаївна відзначила важливість обґрунтування доцільності включення до загального комплексу ідентифікації молока методів визначення наявності недопустимих речовин як ознак фальсифікації продукту у розробленні рекомендацій щодо проведення ідентифікації та встановлення фальсифікації молочних продуктів, які доцільно використовувати у експертних установах та споживачам.

IMG 0fd3ad0ff9a7339a475eb57e8bf5e1a4 V

IMG 2e66dadec604e3da9be1a27aead8b6bf V

IMG d21587dedc8dc3fb463ac32dbd70f437 V